Salobrena en Granada
Zondag 22 januari:
Zaterdagavond eerst het Deen feest in Bob`s in Uitgeest gevierd. Voor de tweede keer eerste geworden in de wedstrijd om de beste Deen Supermarkt van het jaar 2011. Een leuke avond met bier, muziek en eten. Om 2245 Ina gebeld die even bij Frank en Vanessa was. Vanuit Uitgeest zijn we naar het Ibis hotel gereden. Nou ja, na flink zoeken dus. Net nog een plekje gevonden voor de auto, kamer opgezocht en geprobeerd om wat te gaan slapen. Moeilijk dus, het hoofd zit nog vol, en evengoed een hele drukke dag gehad. Bovendien is het warm in de kamer. We hebben de wekker om 0400 uur gezet. Na 4 uurtjes gaan we er weer uit. We pakken om 04:35 uur de shuttle bus naar Schiphol, en geven de te zware bagage tas af van 16,4 kilo. Als we naar Azie gaan is een rugzak nog geen eens 12 kilo voor 3 weken. Nu gaan we 9 dagen en trekken 16 kilo mee...We zijn duf in ons hoofd. Ina probeert wat te slapen tijdens de vlucht van krap 3 uur. We vliegen nu boven Parijs en het wordt het licht. Vanaf de oostkant zien we de zon opkomen. Het blijft een mooi gezicht vanuit een vliegtuig. Verwachte aankomst in Malaga is rond 0945. Daar staat dan de huurauto te wachten.
Zoeken, zoeken, zoeken, waarom gaat het hier zo moeilijk op dit vliegveld om je contactpersoon te zoeken van de verhuurmaatschappij. Gewoon omdat hij er niet eens is zoals in de voucher wel vermeld staat. Lekker hoor. Ina belt op, en hoort dat we een shuttle kunnen pakken om bij de maatschappij te komen, een afstand van 4 minuten. Snel en zonder problemen kunnen we weg in een Ford Focus, niet verkeerd, een upgrade dus. Al snel komen we op de A7 naar Almeria terecht. Het is bijzonder rustig op de weg, en de wegen zijn van hoge kwaliteit. Na 1,5 nemen we de afslag N340 naar de Costa de Sol route, langs de kust, en door de dorpen. Al snel stoppen we om wat te gaan eten. In de zon op een terrasje, Het is gewoon lekker warm! Even Later staan er 2 borden paella en cola op tafel. Later gaan we verder op weg naar Salobrena. Een klein stadje met 12.000 inwoners met witte huizen en smalle steegjes opgebouwd tegen de bergen. Thuis hebben we vanuit de Lonely Planet een adres opgezocht. Maar het is niet te vinden.... Talenwonder Ina stapt uit, vraagt de weg, en de behulpzame Spanjaard gaat met zijn auto voor ons rijden en zo vinden we 'Hostal San Juan'. Een plek zoals die moet zijn: nette ruime kamers, balkonnetjes, planten in de patio, gewoon typisch Spaans, heerlijk. We lopen nog wat, pakken nogmaals een terrasje in de zon, glaasje wijn, en wat tapas. Een geslaagde eerste dag. We verbazen ons wel over de prijzen, echt goedkoper dan we dachten.
Maandag 23 januari:
Heerlijk geslapen, een lange nacht gemaakt. Ons ontbijttafeltje stond beneden klaar, brood, verse jus, koffie en thee, heerlijk. Daarna de spullen gepakt en in de auto gestapt. We willen naar Granada en dan langs de Sierra Nevada. In plaats van de snelweg gaan we via een kleinere weg door de bergen. We klimmen hoog de bergen in, en zien het landschap veranderen. In het kleine plaatje 'Otivar' drinken we op een terrasje wat koffie in de zon. Als we daarna weer op weg zijn denken we nog steeds dat we goed gaan, alleen.... klopt het wegnummer wel? Nee dus, maar we gaan gewoon door. Een smalle weg door de bergen, super mooi, prachtig uizicht, en soms nog wat sneeuw langs de kant. Tegen de middag naderen we Granada, een vrij grote stad met bergen rondom. We parkeren de auto in een parkeergarage in het centrum, pakken de spullen er uit en lopen de stad in op zoek naar een slaapplek. We lopen naar Hostal Venecia, de goedkoopste uit de Planet....Een steegje in, 3 trappen op, en dan aanbellen, is dit het? Niet super, maar de plek in de stad is goed. Even wennen, zoals altijd op een nieuwe plek. De volgende maar weer wat luxer, dan zijn we daar weer heel blij mee. We bestellen een fles Rueda wijn, we zitten weer lekker in de zon op het plein'Plaza Nueva', dat tegenover het hotel ligt. Morgen willen de toeristische bus pakken om de hoogte punten in de stad te bezoeken.
!Ola vakantiegangers! Leuk om alweer een reisbeschrijving van jullie te lezen, nu uit een mooi en warm Spanje. Jelle, nogmaals gefeliciteerd met je mooie eerste plaats, super hoor, ik ben trots op je! Geniet lekker van jullie vakantie en hasta luego mis hermanos. Vosotras querida hermana.
Hallo Jelle en Ina,
Jelle, allereerst van harte gefeliciteerd met het wederom behalen van de eerste plaats. Uiteraard Ina ook gefeliciteerd want zonder jou steun was het niet
gelukt. Nu op voor 3 op een rij.
Zo te lezen gaat het, op schoonheidsfoutjes van die
zuiderlingen, leuk. Zijn benieuwd naar vervolg.
Geniet lekker en fijne voortzetting van de reis.
Blijft heerlijk, reisverhalen lezen, ookal schrijven we ze natuurlijk liever zelf..Lorenzo had zondag toen we elkaar spraken het weer in Granada opgezocht en dat zag er jaloersmakend prettig uit..blijkt dus te kloppen!
Wij zitten nu aan onze middag borrel, Bert heeft net de deurpost van de achterkamer afgeschuurt, krijgt een andere kleur..die dingen ga je doen als er geen reis op stapel staat..We zijn nog wel rond aan het kijken maar vooralsnog geen aktie ondernomen.
Volgend jaar wordt Deen Medemblik eerste trouwens..dus geen 3 op een rij, dan weet je dat vast.
Groetjes met een tikje jalouzie..x
Hoi,hoi bofkonten,
Is er al een bureau leeggehaald op het hoofdkantoor, waarbij Jelle als adviseur voor andere filialen werkt? Met een flinke bonus natuurlijk, kijk alvast maar weer naar een verre reis. Dat zal wel lukken met dat abonnement.
Wij zijn blij voor jullie dat het mooi weer is, maar vooral voor aan huis gekluisterde Joke zeer jaloersmakend.
Geniet maar lekker en pas goed op elkaar, liefs Herman en Joke